امروز: دوشنبه ۳-مهر-۱۳۹۶ / الإثنين 05-محرم-1439 / Monday 2017-September-25

تاریخ‌نگار دفاع مقدّس – شهید علی اکبر شیرودی

«من علی اکبر شیرودی فرزند دهقان زاده شهسواری هستم . من روستا زاده افتخار می کنم که در خدمت شما هستم و این قدر هم که از من تعریف می کنید، می ترسیم خودم را گم کنم.من لیاقت این همه بزرگی را ندارم.من یک سرباز ساده اسلام هستم که هنوز نتوانسته ام خودم را در حدّ کمال قرار دهم، یک سرباز ساده باشیم تا روزی که به شهادت برسیم و در آن روز خداوند بزرگترین درجه افتخار را به ما عنایت می فرماید.تا آن روز ما سرباز ساده ای هستیم و بهتر است که ما را بزرگ نفرمایید تا خودمان را گم نکنیم»
شهید علی اکبر شیرودی در دی ماه سال ۱۳۳۴ در روستای بالاشیرود تنکابن در استان مازندران چشم به جهان گشود.بعد از اتمام دوره ابتدایی و کسب رتبه شاگرد اولی، به دلیل نبود دبیرستان در روستای بالاشیرود در دبیرستان شیرود در شش کیلومتری محل سکونتش ادامه تحصیل داد. وی که از مشکلات مالی خانواده مطّلع بود از طریق کارگری و کشاورزی به پدرش کمک می کرد.
در سال ۱۳۵۱ وارد دوره‌ی مقدّماتی خلبانی شد و در حماسه پاوه نیز نقش تعیین کننده ای در آزادسازی شهر ایفا کرد.
شهید شیرودی پس از سه سال مبارزه با ضد انقلاب در غرب کشور به اصرار روحانیون و همرزبان پاسدارش در ۲۰ شهریور ۱۳۵۹ به مدت یک ماه به مرخصی رفت، اما بیش از ۱۰ روز در تنکابن نماند، چراکه با شنیدن حمله عراق به جنوب ایران به منطقه بازگشت.
با شروع جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۵۹ به منطقه کرمانشاه رفت و رشادت‌هایی از خود به نمایش گذاشت.
وی در مصاحبه ای که در مجله پیام انقلاب منتشر شد، علّت زنده ماندنش را پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از ۳۶۰ خطر مرگ، مشیت و عنایت الهی عنوان کرد.
آخرین عملیات پروازی خلبان شیرودی در عملیّات «بازی دراز» صورت گرفت. عراق لشکری زرهی با ۲۵۰ تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سر پل ذهاب گسیل کرد.خلبان یاراحمد آرش که به همراه شهید شیرودی در این عملیات پروازی شرکت داشت، درمورد چگونگی شهادت این خلبان دلاور چنین می گوید: ” بارها او را در صحنه جنگ دیده بودم که خود را با هلیکوپتر به قلب دشمن زده و حتی هنگام پرواز مسلسل به دست می گرفت. درآخرین نبرد هم جانانه جنگید و بعد از آنکه چهارمین تانک دشمن را زدیم، ناگهان گلوله یکی از تانک های عراقی به هلیکوپتر اصابت کرد و در همان حال شیرودی که مجروح شده بود با مسلسل به همان تانک شلیلک کرده و آن را منهدم نمود و خود نیز به شهادت رسید.
«هر آن فکر می‌کنم که وقتی که پرواز می‌کنم، به معشوق خودم نزدیک‌تر می‌شوم.و وقتی در حال برگشتن هستم مقداری غمگینم.چون احساس می‌کنم هنوز آن‌طور که باید خالص نشده‌ام تا مورد قبول خدا قرار بگیرم.»

شهید-سرگرد-خلبان-علی-اکبر-شیرودی-؛-مالک-اشتر-جبهه-ها-4

شهید دکتر مصطفی چمران، وزیر دفاع وقت، او را «ستاره درخشان جنگ های کردستان» نامیده است.
یاد و خاطره‌اش گرامی‌باد.

منبع :
سایت جامع فرهنگی مذهبی شهید آوینی ؛ http://www.aviny.com