قربانیان منا

پس از حادثه مسجد الحرام دومین بار است که اشتباهات انتظامات سعودی حجاج خانه خدا و خانواده هایشان را به عزا می نشاند مصیبتی به مراتب عظیم تر از فاجعه جرثقیل.  بازتاب این خبر و جزییات آن به حدی گسترش یافته که نگارنده را از توضیحانت ماهوی در قبال آن بی نیاز می سازد و صرفا جهت خالی نماندن عریضه گریزی به حواشی آن می زنیم.

افتضاحات سریالی آل سعود

photo_2015-09-25_14-40-23

پس از بلاهت سیاسی عربستان در ماجرای یمن که کماکان ادامه دارد و پس از فاش شدن ناتوانی ذهنی ملک سلمان در اداره امور کشور که به گسترش ایادی سدیری ها در راس هرم انجامید و همچنین رفتارهای کج دار و مریز این حکومت در قبال داعش این بار در طول کم تر از دو هفته دو حادثه دلخراش در مکه توجه یک و نیم میلیارد مسلمان را معطوف به خود کرد اگرچه اکثریت رجال سیاسی عرب جیره خوار سفره ی سعودی ها هستند و از سازمان های منطقه ای هم انتظار واکنش خاصی نمی رود اما جایگاه رژیم شبه جزیره در افکار عمومی جهان اسلام در معرض آسیب جدی قرار گرفته است و این دقیقا آن چیزی است که صاحبان قدرت را در ریاض می ترساند.

سه رور عزای عمومی در کشور: بیش از صد و بیست کشته از حجاج ایرانی

13131313

متن پیام رهبر انقلاب:

انا لله و انا الیه راجعون

فاجعه‌ی مصیبت‌ بار امروز در منا که در آن جمع کثیری از ضیوف‌ الرحمان و مومنانِ مهاجر الی‌الله از کشورهای گوناگون، جان باختند، اندوهی بزرگ در جهان اسلام پدید آورده و عید آنان را عزا کرده است. در میهن عزیز ما نیز دهها خانواده که مشتاقانه در انتظار عزیزان حج‌گزار خود بودند، اکنون به عزای آنان نشسته‌اند. اینجانب با قلبی سرشار از غم و همدردی با مصیبت‌دیدگان، این حادثه اندوهبار را به روح مطهر حضرت رسول اعظم (صلی الله علیه و آله) و به ساحت مقدس ولی الله الاعظم حضرت صاحب‌الزمان (اروحنا فداه) که صاحب‌عزای اصلی است، و به همه بازماندگان و عزاداران در سراسر جهان اسلام به ویژه در ایران عزیز تسلیت عرض می‌کنم و رحمت خاصه‌ی خداوند غفور و رحیم و شکور را برای این میهمانان گرامیش و شفای عاجل آسیب‌دیدگان و مجروحان را از درگاه عطوفتش مسألت می‌نمایم و یادآور می‌شوم:

۱. مسئولان نمایندگی اینجانب و سازمان حج تلاش طاقت‌فرسای خود در شناسایی جان‌باختگان و معالجه مجروحان و اعزام به کشور و خبررسانی سریع را که سراسر امروز بدان مشغول بودند همچنان ادامه دهند و همه کسانی که توانایی دارند به آنان کمک کنند.
۲. هر گونه کمک ممکن را به حجاج دیگر کشورها نیز تعمیم دهند و حق برادری اسلامی را به انجام رسانند.
۳. دولت سعودی موظف است مسئولیت سنگین خود را در این حادثه‌ی تلخ پذیرفته و به لوازم آن به قاعده‌ی حق و انصاف عمل کند. مدیریت غلط و اقدامات ناشایسته که عامل این فاجعه بوده نباید از نظر دور بماند.

۴. جان‌باختگان این حادثه انشاالله مشمول این کلام نورانی قرآن‌اند که: «و من یخرج من بیته مهاجرا الی الله و رسوله ثم یدرکه الموت فقد وقع اجره علی الله» این برای بازماندگان، تسلای بزرگی است. آنان پس از طواف و سعی و پس از ساعات پربرکت عرفات و مشعر و در حال انجام مناسک حج به دیدار معبود شتافته‌اند، و انشاالله مورد لطف و رحمت ویژه احدیتند. اینجانب با تسلیت دوباره به عزاداران، سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم.والسلام علی عباد الله الصالحین
سید علی خامنه‌ای
دوم مهر یکهزار و سیصد و نود و چهار

وزیر بهداشت عربستان: بی انضباطی حجاج عامل حادثه! ملک سلمان: مقصران را گردن می زنم!
3605830_443
 اظهارات متناقض مقامات سعودی تشان از سردرگمی آنان دارد و به راحتی می توان گفت شوک اجتماعی سیاسی حادی بر فضای ریاض حاکم است
بن سلمان مقصر اصلی فاجعه؟
99999999
حتما در اخبار خوانده اید که عامل راه بندان مسیر سه لاینه بن سلمان فرزند و ولیعهد پادشاه بود. با این حساب چندان به گزاف نگفته ایم اگر بگوییم اول کسی که بایست از آن بیست و هشت نفر سر از تنش برداشت همین شاهزاده سعودی است! اگر واقعا پادشاه مختل المشاعر سعودی بخواهد بر قول خود وفادار بماند!

1. sr

لعن الله بر وهابیت کثیف
    این آل سعود است که در حال سقوط است…